Crveni križ: Upute za pomoć poplavljenim područjima u Hrvatskoj, BiH i Srbiji

ZBOG katastrofalnih poplava koje su pogodile područja Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, Hrvatski Crveni križ je pokrenuo apel za prikupljanje pomoći ugroženom stanovništvu.
 Za stanovnike koji žive na područjima pogođenima poplavama u 
Republici Hrvatskoj donacije se mogu uputiti:

 - uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08

 - pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen)** - on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa.

 Za BiH i Srbiju Za stanovnike Bosne i Hercegovine te Srbije prikuplja se isključivo novčana pomoć, a donacije se mogu uputiti

: - za pomoć stanovnicima u Bosni i Hercegovini na broj računa
 IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 05 

 - za pomoć stanovnicima u Srbiji na broj računa 
IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 07  

 - on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa Hrvatski Crveni križ će prikupljena sredstva rasporediti potrebitima u Hrvatskoj ili dostaviti nacionalnim društvima Crvenog križa Bosne i Hercegovine i Srbije. Crveni križ zahvaljuje na svim donacijama. Sve on-line uplate izvršene putem PBZ Carda, uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada. *Prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X Hrvatski Caritas poziva građane da pomognu poplavljenim Slavoncima Hrvatski Caritas pozvao je danas sve građane i tvrtke da svojim novčanim prilozima priskoče u pomoć Slavoncima čije su kuće i njive poplavljene. Iz Caritasa navode da je novčanu pomoć moguće uplatiti na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175 ili on-line uplatama na www.caritas.hr. Ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina naveo je da će iz interventnih sredstava Hrvatski Caritas uputiti 20.000 kuna za osiguravanje hrane i pitke vode ugroženim obiteljima. "Brojne obitelji ostale su bez krova nad glavom. Preko noći uništeni su im domovi. Sada su suočeni s neizvjesnošću i zabrinuti za sutra. Želimo im pomoći da prebrode teške trenutke u kojima sa zebnjom spašavaju svoje poplavljene domove, želimo im poručiti da nisu sami i da računaju na pomoć i u sanaciji i obnovi domova nakon povlačenja vode. Stoga pozivamo i sve građane da se prema svojim mogućnostima uključe u prikupljanje novčane pomoći za naše postradale sugrađane", rekao je Svalina. U većini gradova i sela kanali su pod vodom, usjevi potopljeni, radni strojevi stoje u vodi, a kuće i pokućstvo uništeni. Na terenu su i dalje ekipe za hitne intervencije civilne zaštite, pripadnici Hrvatske vojske te stanovnici koji nastoje spriječiti daljnju štetu i zaštititi svoje kuće i imanja.

0 comments:

Objavi komentar

Popularni postovi