Uspeh – CILJ I SREDSTVO!

U životu često krivimo druge za nešto u čemu smo sami pogrešili. Za naše neuspehe, loš posao, mnogo stresa, loše društvene odnose, krivi su nam od jutarnje kafe do Boga i zemlje u kojoj živimo – apsolutno svi. A rešenje je nikad jednostavnije – preispitaj sebe. Šta bi mogao na sebi da promeniš, tako da više nema razloga da ikoga kriviš. Životni moto, svakako, jeste jedna od stvari od kojih vredi započeti.

Bez cilja ne vredi ni da krećeš, a za određivanje cilja moraš imati i sredstvo kojim ćeš do njega doći.
Čini uvek tako da stvaraš nove mogućnosti

Ili-ili razmišljanje, odlika je mnogih. Između dve krajnosti biraju onu koja im odgovara, ispuštajući na taj način sve one prilike koje se nalaze između pozitivnog i negativnog pola. Da biste mogli poći bilo kuda, neophodno je otarasiti se svih negativnih misli, jer se za njih i ne možete boriti. Gledajte na svetlu stranu svega, i koristite prilike koje vam se ukazuju pod tim svetlom.
Ko otrkrije dragocenost trenutka, pronaći će sreću svakodnevice

Najveća greška koju svi činimo jeste da i sa 20, 30, 40… nismo u stanju da se otrgnemo kritici i nezadovoljstvu svime i što nas okružuje. To je već pitanje zrelosti, a najbolje za vas je da što pre odgovorite na njega. Da, možete ceo život provesti u gunđanju – loše, gore, muka mi je.. ali zašto nešto ne uradite kad vam je već toliko loše. Zato što ste lenji i volite ušuškanost u koju ste zapali. Lako je ne biti zadovoljan ničim, ali još lakše je biti srećan s onim što imate. Sanjajući o nečem boljem, lepšem i lakšem, zaboravljate da proživite lepe trenutke koje već imate. Ali sve to ide s godinama..
Veliki plamen nastaje iz sitnog varničenja


Strpljen – spašen. Nestrpljenje je veoma blizak pojam pojmu straha. Nestrpljivi se uglavnom plaše da će propustiti neku priliku, ako je ne iskoriste odmah. Sve to ima veze sa njihovim samopouzdanjem i manjkom vere u sebe. Polako, ako nešto zaista želite i smatrate to ispravnim, radite na tome i ono će postati stvarnost u jednom trenutku. Kada to postane znaćete da cenite sve one dane koje ste proveli u čekanju da se ostvari.
Sloboda je bezvredna kada ne obuhvata i slobodu pravljenja greškeGandi

Ljudski je grešiti, a bez poneke greške nećete znati ni šta je ispravno. Savršenstvo je jedna od glavnih odlika našeg savremenog nesavršenog sveta. Važno je da radite na ostvarivanju svojih ciljeva, a greške koje napravite na tom putu samo će vam pomoći da na njemu i ostanete.
Ko traži prijatelje bez greške, ostaće bez prijatelja – Gete

Čovek kao društveno biće ima potrebu da život provodi u društvu drugih društvenih bića. O tome koliko je teško naći pravog prijatelja, čak i sagovornika nema potrebe govoriti. Međutim, možemo se zapitati koji su vaši kriterijumi za izbor tog prijatelja. Savršenstvo? Da li ste vi savršeni? Naš savet vam je da je svaki čovek vredan vašeg prijateljstva, jer se od svakoga može nešto naučiti. Samo se pri tome vodite onom – ko zna da zna – sledi ga; ko ne zna da zna – taj spava, probudite ga; ko zna da ne zna – taj će vas pitati za pravi put, podučite ga, a onaj koji ne zna i ne zna da ne zna – taj je budala i njega se prođite.

0 comments:

Objavi komentar

Popularni postovi